Kyocera tiskalniki

Zelena tehnika: priprava na pomlad

Zelena tehnika Trgovina Lah

Ko se sončni žarki okrepijo, se prične vrt prebujati iz zimskega spanja. Zelena tehnika nadomesti snežne freze in lopate za sneg. Temeljit pregled vsega orodja je osnova za dobro opravljeno delo. Ne spreglejte 5 ključnih opravil, ki bodo zagotovila, da uspešno vstopite v novo sezono del na vrtu.

Zelena tehnika potrebuje temeljito čiščenje

Orodje, ki je bilo čez zimo pospravljeno v kleti, je zaprašeno in umazano. Zagotovo se je na nekaterih delih pojavila rja.
Vse orodje temeljito očistite z večnamenskim pršilom. Z njim bodo vsi deli temeljito podmazani, zataknjeni deli se bodo sprostili in tudi rja bo z njegovo pomočjo odstranjena.

Preglejte električno, baterijsko in bencinsko orodje

Da odkrijete napake in poškodbe, orodje natančno preglejte. Ustrezno izolirajte kable in preverite stanje akumulatorja. Po potrebi ga ponovno popolnoma napolnite.
Bencinski motor potrebuje posebno nego. S krtačo in krpo odstranite prah in umazanijo z zračnega filtra in motorja. Pri specialistu kot je Trgovina Lah preverite vžigalne svečke in pomanjkljivosti vrzeli med elektrodami.
Pred zagonom zelene tehnike preverite ravni motornega olja in goriva. Staro motorno olje zamenjajte z novim. Rezervoar goriva spraznite in ga napolnite s svežim gorivom.

Trgovina Lah AL-KO

Malenkosti štejejo

Po dolgotrajnem skladiščenju ostane orodje redkokdaj tehnično brezhibno. Preverite tudi najmanjše podrobnosti, ki zagotavljajo njeno delovanje. Če je potrebno, zategnite vijake in pritrdite ohlapne dele. Preskusite elemente za upravljanje: vzvode, stikala, zaslone,… Preverite kakovost pnevmatik in dopolnite tlak v njih.

Preverite rezila in nože

Zelena tehnika olajša dela na vrtu. Za brezhibno delovanje vrtnih in robotskih kosilnic, škarij za živo mejo ter motornih kos,… poskrbijo ostra rezila in noži. Preglejte jih in jih po potrebi ponastavite in naostrite v Trgovini Lah.

Preizkus zelene tehnike

Ko opravite vse dosedanje korake preverjanja, je zelena tehnika pripravljena na prvi zagon. Če prede kot mucek in deluje brezhibno, je pred vami uspešna sezona del na vrtu.